ūüß™ūü•Ĺ 0 testi√§ ja kaikki tulessa ūüĒ•?

Koodin automaattitestaamisessa ideaalimaailma kohtaa usein todellisuuden. Itsestään hajoilevat oikeaa selainta ajavat työkalut ja koko ekosysteemin monimutkaisuus ovat tehneet erityisesti frontendin testaamisesta hankalaa.
Vuonna 2020 tilanne on kuitenkin toinen. Tule tutustumaan Raren moderniin JavaScript-testaamisen työkalupakkiin ja prosesseihin päivän mittaiselle kurssille.

Ilmottaudu mukaan!

Avainsanat: Cypress, React, React Testing Library, Jest, TDD, Continuous integration, Yksikkötestaaminen, Funktionaalinen testaaminen, E2E, Github Actions, Travis, Jenkins

Kuuntele tästä uunituore webbidevaus.fi - jakso webin testaamisesta


Aika & paikka

Kurssi järjestetään joko omissa tiloissanne tai Raren toimistolla sopimuksen mukaan.

Hinta

Kurssin hinta on 375 ‚ā¨ / osallistuja (ALV 0%).

Kenelle tämä kurssi on tarkoitettu?

Tämä kurssi on sinulle olit sitten aloitteleva tai jo kokeneempi webbidevaaja. Odotamme, että osaat JavaScriptiä ja ymmärrät Reactin ja sitä ympäröivän ekosysteemin perusperiaatteet. Aikaisempaa kokemusta testaamisesta ei tarvita. Suosittelemme kurssia erityisesti kun uutta projektia ollaan alottamassa.


Sisältö

P√§iv√§√§ ei siis istuta luentosalissa, vaan tarkoitus on koota hyv√§ porukka samaan huoneeseen keskustelemaan ja kyselem√§√§n aiheesta omien projektienne kontekstissa. Mukana on hyv√§ olla oma tietokone, sill√§ t√§ll√§ kurssilla tullaan todellakin koodaamaan ūüĎ©‚ÄćūüíĽ.

  • Miksi koodia kannattaa testata?
  • Sotatarinoita maailmanluokan webbiprojektien testaamisesta
  • Bang for the Buck ūüíł ‚Äď Mit√§ ja miten kannattaa testata?
  • K√§det saveen ‚Äď React-sovelluksen funktionaalinen yksikk√∂testaus
  • Mit√§ kun testit hajoaa? Katsaus testaamiseen osana kehitysprosessia
  • End to end - testaaminen Cypressill√§. Parhaat k√§yt√§nn√∂t ja mit√§ v√§ltt√§√§

Mitä koulutuksesta jää käteen?

Kurssilla opitaan testaamistaitoja, jotka ovat relevantteja koko urasi ajan. Vaikka kurssilla keskitymmekin nykypäivän JavaScript-sovellusten testaamiseen, ovat taidot siirrettävissä myös muiden alustojen testaamiseen.

  • Ymm√§rrys automaattitestaamisen periaatteista, parhaista k√§yt√§nn√∂ist√§ ja siit√§ mit√§ kannattaa testata erityisesti frontendin kontekstissa.
  • T√§ydet valmiudet oikean React-sovelluksen funktionaaliseen yksikk√∂testaamiseen sek√§ uudessa ett√§ olemassa olevassa projektissa.
  • Cypressill√§ testaamisen perusteet ja k√§yt√§nn√∂n vinkkej√§ testien kirjoittamiseen.
  • Konkreettiset neuvot testaamisen sulauttamisesta osaksi ohjelmistokehitysprosessia

Miksi testaaminen on tärkeää?

Toimivaa koodia on mahdollista kirjoittaa myös ilman testejä. Muutos on kuitenkin olennainen osa ketterää ohjelmistokehitystä ja muutoksien jälkeen testaamattomalla koodilla on tapana rikkoutua.

Kun ohjelmiston koko kasvaa, alkaa testaamattoman koodin kehittäminen hidastua, sillä ohjelman toiminta joudutaan varmistamaan käsin jokaisen muutoksen jälkeen. Tämä työ on mahdollista automatisoida. Hyvin testattu koodi varmistaa nopean kehitystahdin ja hyvät yöunet koko tiimille nyt ja tulevaisuudessa. Se myös parantaa tuotteen laatua ja vaikuttaa asiakaskokemukseen. Koodin testaaminen on oleellinen osa tehokkaan ohjelmistokehitystiimin työkalupakkia.

Valmentaja

Riku RouvilaKurssin valmentajana toimii webbidevaus.fi -podcastin juontaja ja viimeiset 10 vuotta ohjelmistokehityksen parissa työskennellyt Riku Rouvila. Riku on ollut mukana kehittämässä ja ylläpitämässä React-projekteja vuodesta 2014 yksissä Suomen ja Euroopan suurimmista ohjelmistoprojekteista. Lisätietoa Rikusta löytyy LinkedInistä, Githubista ja tietysti webbidevaus.fi podcastia kuuntelemalla!

Ilmottaudu mukaan!