Avainsanat: Cypress, React, React Testing Library, Jest, TDD, Continuous integration, Yksikkötestaaminen, Funktionaalinen testaaminen, E2E, Github Actions, Travis, Jenkins
Kuuntele tästä uunituore webbidevaus.fi - jakso webin testaamisesta
Aika & paikka
Kurssi järjestetään joko omissa tiloissanne tai Raren toimistolla sopimuksen mukaan.
Hinta
Kurssin hinta on 375 € / osallistuja (ALV 0%).
Kenelle tämä kurssi on tarkoitettu?
Tämä kurssi on sinulle olit sitten aloitteleva tai jo kokeneempi webbidevaaja. Odotamme, että osaat JavaScriptiä ja ymmärrät Reactin ja sitä ympäröivän ekosysteemin perusperiaatteet. Aikaisempaa kokemusta testaamisesta ei tarvita. Suosittelemme kurssia erityisesti kun uutta projektia ollaan alottamassa.
Sisältö
Päivää ei siis istuta luentosalissa, vaan tarkoitus on koota hyvä porukka samaan huoneeseen keskustelemaan ja kyselemään aiheesta omien projektienne kontekstissa. Mukana on hyvä olla oma tietokone, sillä tällä kurssilla tullaan todellakin koodaamaan 👩💻.
- Miksi koodia kannattaa testata?
- Sotatarinoita maailmanluokan webbiprojektien testaamisesta
- Bang for the Buck 💸 – Mitä ja miten kannattaa testata?
- Kädet saveen – React-sovelluksen funktionaalinen yksikkötestaus
- Mitä kun testit hajoaa? Katsaus testaamiseen osana kehitysprosessia
- End to end - testaaminen Cypressillä. Parhaat käytännöt ja mitä välttää
Mitä koulutuksesta jää käteen?
Kurssilla opitaan testaamistaitoja, jotka ovat relevantteja koko urasi ajan. Vaikka kurssilla keskitymmekin nykypäivän JavaScript-sovellusten testaamiseen, ovat taidot siirrettävissä myös muiden alustojen testaamiseen.
- Ymmärrys automaattitestaamisen periaatteista, parhaista käytännöistä ja siitä mitä kannattaa testata erityisesti frontendin kontekstissa.
- Täydet valmiudet oikean React-sovelluksen funktionaaliseen yksikkötestaamiseen sekä uudessa että olemassa olevassa projektissa.
- Cypressillä testaamisen perusteet ja käytännön vinkkejä testien kirjoittamiseen.
- Konkreettiset neuvot testaamisen sulauttamisesta osaksi ohjelmistokehitysprosessia
Miksi testaaminen on tärkeää?
Toimivaa koodia on mahdollista kirjoittaa myös ilman testejä. Muutos on kuitenkin olennainen osa ketterää ohjelmistokehitystä ja muutoksien jälkeen testaamattomalla koodilla on tapana rikkoutua.
Kun ohjelmiston koko kasvaa, alkaa testaamattoman koodin kehittäminen hidastua, sillä ohjelman toiminta joudutaan varmistamaan käsin jokaisen muutoksen jälkeen. Tämä työ on mahdollista automatisoida. Hyvin testattu koodi varmistaa nopean kehitystahdin ja hyvät yöunet koko tiimille nyt ja tulevaisuudessa. Se myös parantaa tuotteen laatua ja vaikuttaa asiakaskokemukseen. Koodin testaaminen on oleellinen osa tehokkaan ohjelmistokehitystiimin työkalupakkia.
Valmentaja
Kurssin valmentajana toimii webbidevaus.fi -podcastin juontaja ja viimeiset 10 vuotta ohjelmistokehityksen parissa työskennellyt Riku Rouvila. Riku on ollut mukana kehittämässä ja ylläpitämässä React-projekteja vuodesta 2014 yksissä Suomen ja Euroopan suurimmista ohjelmistoprojekteista. Lisätietoa Rikusta löytyy LinkedInistä, Githubista ja tietysti webbidevaus.fi podcastia kuuntelemalla!
Ilmottaudu mukaan!