Varasto

Varastoa on hyvä olla koska ilman sitä on vaikea myydä mitään. Kuitenkin alussa saatetaan tehdä virhe kun oletetaan jotain tuotetta myytävän kuin häkää ja näin varmasti välillä onkin, mikäli et kuitenkaan tiedä ja tunne alaasi vielä kovin hyvin on turha varasto enemmänkin varsinainen riippakivi ajan mittaan.

Yleensä alussa on vain hieman rahaa sijoitettavaski tai se on pahimmillaan kokonaan velkaa, joten mitä mieltä itse olet jos sinulla on 100x rahaa, niin onko parempi että sinulla on 1x maksavaa hittituotetta 100 kappaletta, vai olisiko parempi että vastaavasti olisi 10 eri tuotetta jokaista 10 kpl? Hieman kärjistämistä toki mutta siinä ongelma tulee paremmin esille, ei jos mietitään muutamien tuotteiden eroja, mutta tästä on kuitenkin aina kyse oli varasto ja ajatus minkä kokoinen tahansa.

Jos mietitäänkin että olisi 100 eri tuotetta jolloin rahaa olisi mennyt vasta saman verran kuin yhden tuotteen hankkimiseen niin miltä yrityksesi näyttäisi ulospäin? Kattavalta valikoimalta, toki pitää ottaa huomioon tuotteiden toimitusajat, mutta mikäli olet onnistunut löytämään hyvät toimituskanavat niin muutaman päivän  toimitusajan ei pitäisi suurempaa estettä herättää.

Päästään toki myös siihen että liika varasto on pahasta, mutta voit pitää kaikkea yhden tuotteen varastossa, jolloin saat siitä hyvät kuvat sekä pääse hieman testaamaan toimintaa ja osaat oikeasti kertoa tai jopa näyttää asiakkaalle mistä on kyse. Vaikka eioota ei ole kiva myydä alussa niin hyvillä katteilla pääset nopeasti karraannuttamaan varastoa, myyt yhden, tilaat 2kpl tilalle, siten varasto ei pääse kasvamaan tuotteilla joita et oikeasti tarvitse ja kyseisellä taktiikalla ei kuitenkaan mene kovinkaan kauan kun saat varastosaldot oikeille tasoille ilman turhia investointieja.

" hyvä ja joustava jälleenmyyjä on kaiken avain "

Joskus tuotteita pitää ennakkotilata isojakin määriä ja melkein vuosi etukäteen, itse kyllä miettisin että jos olet uusi työssäsi etkä osaa arvioida, niin olisiko jokin toinen kanava parempi tapa aloittaa vaikka halvat hinnat houkuttaisivat isoissa tilausmäärissä, hyvä ja joustava jälleenmyyjä on kaiken avain.

Mikäli pidät vielä suurempaa valikoimaa tuotteita tilauksella niin oikeastaan on parempikin että heti yhden tuotteen myytyäsi pitää jälleen tilata varastoon tavaraa, koska olet toivottavasti samalla myynyt myös jotain tilattavaa ei varastoitua tuotetta jossa sinulla ei ole euroakaan kiinni vielä tässä vaiheessa, sen parempaa tuotettahan ei ole olemassakaan!

Syvemmällekkin voisi mennä varaston kartuttamisessa sekä suosikkituotteiden kartoitutuksesa, mutta tärkeimpänä pitäisin aluksi että hillitset tilausintoasi ja jätät varaa lompakkoon tilauksiakin varten, koska muuten homma saattaa kaatua ihan alkumetreillä yrittäjän vääriin valintoihin vain koska hän piti jotain tuotetta hittinä joka ei ehkä sitä olekaan asikkaiden mielestä.

Monesti alan tv-ohjelmissa näkee vastaavia viritelmiä ja yrittäjä kertoo vuosien uurastuksen sekä uskomattomien tappioiden jälkeen että hän uskoo juuri tähän ideaan ja oli siellä sitten Jyrki Sukula tai Mrs. Wonderful kertomassa mikä on pielessä niin kovaa hangataan vastaan vain koska uskotaan ideaan joka on paras vaikka se on tuottanut vuosia tappiota, eikä uskota että asiakas on AINA oikeassa, kukaan muu ei palkkaasi kuitenkaan maksa kuin asiakas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *