Lastentekoon?

Syntyvyydestä puhutaan jatkuvasti ja keinoista ehkäistä sitä, kukaan ei tunnu tietävän mitä sille tehtäisiin ja koska, hyviä heittoja tulee välillä mutta ne jäävät äänekkäämpien hallitusjäsenten mollaamisen alle useimmiten, ainakaan mitään yhteistä linjaa ei ole otettu, kuten tosin ei missään asiassa Rinteen hallituskaudella.

Muista en tiedä mutta kyllä esimerkiksi virossa kasvatetut lapsiperheiden tuet, joista suomenkin kunnat ovat ottaneet mallia ja antaneet esimerkiksi 10k€ lisän uudesta lapsesta, motivoisi itseäni. Ne ketkä miettivät lastentekoa, ovat monesti nuoria joilla ei ole vielä yra ehkä saavuttanut nousukiitoaan niin ovat juurikin se ryhmä jolla rahalla on iso vaikutus asiaan.

Mutta kyllähän moni sen torppaa eduskunnassa, helppo se on sanoa isoon ääneen että ei moisella ole muka mitään merkitystä ja ei rahalla niitä lapsia osteta eikä ole muka mitään vaikutusta, helppo se on toki olla sitä mieltä kun mukava palkkakuitti tipahtaa aina postilaatikosta ja ehkä on muutama yritysomistuskin siinä taustalla josta tulee mukavat hillot.

Elämä ja ehkä tarkemmin työelämänä on niin tiukkaa tänä päivänä kun kaikkit rahat on venytetty äärimmilleen että halua hypätä epävarmaan lapsiperheen arkeen ei monesti ole. Esimerkiksi kun työelämä on tehty haastavaksi ja pätkätyöläisen ansainta on todella vaikeaa ja työllistävää paperisodan keskellä jos välillä jotain tukiakin yrittää hakea niin rahalla on iso vaikutus.

Jos summaa pitäisi miettiä niin äkkiseltään tulee ainakin mieleen, että otetaan jokin otanta maahanmuutosta, vaikka työperäisestä ja lasketaan 1000 ihmisen ryhmästä mitkä ovat ne kulut joita aiheutui 10v aikana kaikesta koulutuksesta ja tukien käytöstä valtiolle. Summaa en tiedä, mutta jos sen antaisi uudelle lapsiperheelle niin olisiko siellä se uusi työporukka jota kaikki nyt haluavat ja tarvitsevat kipeästi, hieman se kiertää vällyjen välistä, mutta kyllä se sieltä tulisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *