Prisma: Lumelääkkeen voima

Kannattaa katsoa kyseinen ohjelma, se herättää paljon tuntemuksia kyllä lääketeidettä kohtaan ja ihmisen omaa parantamisen voimaa. Lopputulema on että 45% lumelääkkeen ottajista kokivat sen auttavan hetiä pitkäaikaisen selkäkivun kanssa.

Ohjelman voi katsoa tästä https://areena.yle.fi/1-4599031

Yksi mielenkiintoinen asia kyllä jäi vaivaan, on että ohjelman alussa kerrottiin ihmisten käyttäneen ties mitä kipulääkkeitä morfiinista alkaen, eli vahvoja lääkkeitä ja ennenkaikkea oikeita lääkkeitä. Mikseivät nämä siis tehonneet edes lumelääkkeen tavoin jos jopa lumelääkkeet ilman vaikutusta toimivat?

Lopussa juontaja opettaa aivonsa yhdistämään pahanmakuisen juoman cofeiinin juontiin ja saamaan ostittain saman vaikutuksen opetusjakson jälkeen ilman kofeiinia, vain juomalla aivojen muistamaa pahanmakuista juomaa. Mahtaisikohan tämä toimia muissakin aiheissa, alkoholisti on juonnut vuosikymmeniä voimakkaanmakuista lientä joka hieman humaltaa, mitä jos tästä replikoitaisiinkin samanmakuinen alkoholin juoma, mielenkiinto ainakin moista kokeilua kohtaan on kova!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *