Ulkomaalainen työvoima

Monesti huomaan työvoimaa rekrytoitaessa että maahanmuuttajataustaisia syrjitään.

Kokemukseni perusteella voisin sanoa että koulutusta vaatimattomista töistä puhuttaessa maahanmuuttajat ovat kovastikkin motivoituneempia kuin suomalaiset työntekijät, noin puolet heistä vain käväiset töissä Työkkärin vaatimuksesta, mutta se toinen puoli, se on kultaa. Suomalainen on yleensä syystä työtön ja motivaatio on lähes olematon, maahanmuuttajien työhaluinen osuus on todella työn tarpeessa ja on halukas tekemään työtä, äärimmäisellä tarkkuudella ja tuntee vastuunsa.

 

Työntekijän halukkuuden näkee yleensä ensimmäisellä viikolla aktiivisessa työssä ja keskustelemalla tekijöiden kanssa, kokenut rekrytoija huomaa heti oikeat tekijät.

 

Kokematon esimies yleensä pitkittää prosessia eikä koeajan lopussakaan ole varma kenet pitäisi palkata ja tilanne saattaa mennä todella huonoksi koeajan päätyttyä, tässä kohtaa määrätietoinen ja kokenut esimies on kultaakin arvokkaampi ja läheskään kaikista ei ole ihmistuntijoiksi vaikka he olisivat siihen palkattu, tämä vaatii yksilöitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *